Na Barrandově vznikne sága o templářích Knightfall za stovky milionů

Barrandovské ateliéry

Barrandovské ateliéry Zdroj: barrandov.cz

Obliba historických ság v posledních letech v čele se seriály Borgiové, Mušketýři či Hra o trůny zřejmě dopomůže barrandovským filmovým studiím k jedné z největších zakázek v posledních letech. V ateliérech i externích prostorách Barrandov Studio by se měl ještě letos začít natáčet výpravný televizní seriál Knightfall věnovaný posledním letům existence známého, ve své době mocného a tajuplného řádu templářů rozpuštěného papežskou bulou v roce 1312.

Podle šéfa barrandovských studií Petr Tichého je Knighfall nejzajímavějším a největším letošním projektem, který nalezne cestu do tamních ateliérů. „Na našem pozemku tak nyní měníme nádhernou stavbu, kterou jsme vybudovali pro natáčení televizní série Borgiové, za jinou. Bude ještě větší, a doufejme, že se bude využívat opět několik let,“ řekl v rozhovoru pro deník E15 Tichý.

Jak velký bude rozpočet pro natáčení v Česku ještě není znám. Podle dostupných informací by se měl pohybovat v řádech několika stamilionů jako u seriálu BBC Mušketýři, který se v Česku natáčel v letech 2013 a 2014. Podle odhadu Asociace producentů v audiovizi jeho tvůrci utratili za natáčení dvou řad seriálů v Česku zhruba šest set milionů korun.

Pokud zde projekt zůstane několik let, bude objem utracených peněz určitě velmi podobný jako u právě skončeného projektu BBC Mušketýři

Šéf barrandovských ateliérů výši rozpočtu pro Česko nechtěl komentovat. „Jen tady na Barrandově budou do stavby dekorace investovány desítky milionů korun - a to nemluvím o pronájmech ateliérů, o nákladech na štáby a o nákladech na další lokace, kde se bude seriál natáčet,“ uvedl. „Pokud zde projekt zůstane několik let, bude objem utracených peněz určitě velmi podobný jako u právě skončeného projektu BBC Mušketýři,“ dodal.

Výkonným producentem seriálů je Jerremy Renner, jenž by se měl v sérii objevit i jako herec, samotný seriál vznikne pod produkcí společností A+E Studios, Midnight Radio, The Combine. V Česku je koproducentem Stillking Films. Vysílat by jej měl kabelová stanice History.

Čtěte rozhovor s Petrem Tichým ve čtvrtečním vydání deníku E15