Nejlepší Kindle všech dob má velký displej a pero na psaní poznámek. Na trh půjde v prosinci

Amazon Kindle Scribe má větší displej a pero na psaní poznámek.

Amazon Kindle Scribe má větší displej a pero na psaní poznámek. Zdroj: Amazon

Amazon Kindle Scribe má větší displej a pero na psaní poznámek.
Amazon Kindle Scribe má větší displej a pero na psaní poznámek.
3
Fotogalerie

Amazon v roce 2009 představil velkou čtečku Kindle DX s 9,7" displejem, který se konečně hodil i pro plnohodnotné zobrazení A4 dokumentů v PDF. O rok později na něj navázal vylepšeným modelem DX Graphite. Jenže další nástupce už nepřišel, v roce 2013 přestal prodávat i stávající modely a na dlouhé roky se zaměřil jen na malé 6" čtečky.

Až teď se vrací s velkou čtečkou, která navíc nese nový název. Kindle Scribe (písař) už názvem vypichuje další velkou novinku. Kindle totiž poslouží i jako zápisník, protože k němu Amazon přibalí stylus pro črtání a psaní poznámek. Osloví tak cílovou skupinu, kterou dnes vykrýval především tablet ReMarkable.

Kindle Scribe disponuje 10,2" e-ink displejem s podporou 16 odstínů šedi. Má automatické nasvícení zajišťované 35 diodami i možnost přepínat barevnou teplotu. Aby se Scribe dobře držel, na jedné straně má široký rámeček, aby se dal pevně stisknout mezi dlaň a palec.

Jak vypadá Amazon Kindle Scribe:

Video placeholde
Amazon Kindle Scribe • Živě.cz

Do prodeje se dostanou dva modely. Základní s 16GB úložištěm je za 370 eur (9300 korun). Prémiový s 16GB úložištěm stojí 400 eur (10 100 korun), s 32GB úložištěm je za 420 eur (10 600 korun) a s 64GB za 450 eur (11 300 korun). Prémiové verze mají lepší stylus s gumou a tlačítkem pro volitelnou funkci (zvýrazňovač, psaní nové poznámky). Ve všech případech jde ale o pasivní stylusy bez nutnosti nabíjení a s magnetem, který je přichytí k tělu Scribu.

Článek vyšel na webu Živě.cz.