Nízkorozpočtový horor porazil blockbustery

Horor Očista

Horor Očista Zdroj: cinemart

Zprávy z amerických kin mohou překvapit i během letní sezony. Doslova šok uštědřil analytikům snímek Očista, který hned po premiéře v USA utržil 36,4 milionu dolarů. Přitom nejde o film za stovky milionů dolarů, které v těchto měsících většinou vítězí, ale o horor s rozpočtem pouhých tří milionů dolarů.

Podle serveru boxofficemojo. com horor s Ethanem Hawkem v hlavní roli porazil šestý díl Rychle a zběsile (19,8 milionu dolarů) a thriller Podfukáři (19,5 milionu dolarů). Server připomíná, že Očista zažila vůbec nejlepší start mezi původními horory, tedy nikoli pokračováními.

Očista je výsledkem první spolupráce studia Universal s producentem Jasonem Blumem. Ten stojí za sérií Paranormal Activity a za snímky Insidious a Sinister. „Jsou to všechno jednoduché příběhy.

Pusťte si trailer Očisty a hned víte, co dostanete,“ tvrdí hlavní analytik serveru boxoffice.com. Agentura Bloomberg dodává, že Očista uspěla i díky absenci většího premiérového hitu. Do kin vstoupila komedie Stážisti, která ale utržila jen 18 milionů dolarů. Další předpokládaný hit, Muž z oceli, do kin přijde až tento týden.