Nový operátor pobláznil Francii. Získává 50 tisíc klientů za den

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15

Tradiční francouzsští operátoři zlevňují, přesto čelí odlivu až padesáti tisíc klientů denně. K novému hráči na trhu - Free Mobile - chtějí přestoupit více než tři čtvrtiny Francouzů. Co se děje ve Francii?

Příchod Free Mobile na francouzský trh strlh lavinu nejen v zemi galského kohouta, ale i v Česku, když oběma národům ukázal, jak nízká může být cena za telekomunikační služby. Také lidé v tuzemsku stále hlasitěji volají po příchodu konkurence a zlevnění cen.

Úterní článek vyvolal obrovskou reakci. Ve Francii je ale mnohem větší pozdvižení – konkurenti Free Mobile čelí náporu výpovědí a hledají cesty jak nepříznivou situaci zvrátit, takže reagují i nabídkou levnějších tarifů a stupňují konkurenční boj.

Úřad GIE-EGP, který má na starost přenosy mobilních čísel mezi operátory, nestíhá řešit všechny požadavky. Dříve prý vyřizoval 10 až 15 tisíc přenosů denně, teď je to až 50 tisíc žádostí za den. A to Free Mobile ještě úmyslně zdržuje požadavky, aby se GIE-EGP pod náporem žádostí nezhroutil.

Příchod Free Mobile na francouzský trh strh lavinuPříchod Free Mobile na francouzský trh strh lavinu

Jeden z konkurentů Free Mobilu poslal do ulic soudní znalce, aby prověřili, zda Free Mobile opravdu splnil podmínky 27 procentního pokrytí, kterou mu stanovil francouzský regulátor. Jen pro připomenutí, Free Mobile je domluven na tzv. národním roamingu s Orange a jeho sítí dokrývá své zatím slabé pokrytí.

Tarify Free Mobile:tarify operátora Freetarify operátora Free

Operátor Bouygues už údajně přišel o 300 tisíc zákazníků, sám ale tvrdí, že je to desetkrát méně. Nicméně si stěžuje, že „sociální“ paušál Free za v přepočtu 50 korun, který obsahuje 60 minut a 60 SMS není blokován a tudíž jde o past, jelikož zákazník může nevědomky utratit hromadu peněz po překročení paušálu.