„Parazit“ s nekonečnou výdrží. Chytré hodinky se nabíjí z tělesného tepla uživatele

Matrix Watch

Matrix Watch Zdroj: Matrix Watch

Zatímco běžné hodinky na baterii vydrží až několik měsíců, aktivní uživatelé chytrých hodinek svá zařízení musí mnohdy nabíjet každý den. Tuto nutnost však odstranila firma Matrix, jež prodává zažízení, které se nabíjejí pouze tím, že je nosíte na ruce.

Společnost Matrix PowerWatch vyvinula technologii založenou na tepelných přechodech, která k chodu zařízení využívá teplotu vašeho těla. Měří teplotu pokožky, kterou odvádí skrze plášť hodinek do jejich útrob. Díky tomu nabízí i jednu unikátní funkci. Dokáže vám totiž tímto způsobem říci, kolik elektrické energie vaše tělo vyprodukuje.

Jinak se jedná o relativně hloupé chytré hodinky s pouze základními funkcemi. Měří kroky, spálené kalorie a spánkovou aktivitu. Matrix PowerWatch X navíc nabídne i upozornění na notifikace z mobilu připojeného přes Bluetooth. Nechybí vibrace, voděodolnost je příkladných 200 metrů a silikonový řemínek je prý nezničitelný.

Aby byly hodinky Matrix PowerWatch v chodu, musíte je mít na ruce. Po sundání přejdou do hibernačního režimu. Průměr modelu X je 50 milimetrů, jeho tloušťka činí 13,5 milimetrů a váhu má kolem 70 gramů. Displej je o průměru 1,2 palce. Nejedná se tedy o žádného střízlíka, ale o pořádně masivní hodinky.

Více než displej vám toho samozřejmě poví aplikace. Ta je dostupná na platformy Android a iOS. Je poměrně minimalistická a nabízí i možnost sdílení dat s přáteli, se kterými můžete soupeřit například v tom, kdo z vás vyprodukuje více elektrické energie atd. Cena modelu X činí 279 dolarů a koupit jej můžete přímo v e-shopu prodejce. Za dopravu do EU si však připlatíte dalších 30 dolarů.

Více ze světa mobilních technologií najdete na Mobilmania.cz >>>