Pět velkých poskytovatelů webhostingu: Kdo z nich je nejlepší?

.

. Zdroj: IONOS

Máte zajímavý projekt nebo dobrý nápad na web stránku a chcete, aby byl co nejdřív online? Ne tak rychle! V první řadě potřebujete poskytovatele webhostingu. U tak dynamicky rostoucího trhu není nic zvláštního, pokud se cítíte ztracení. Protože jsou výrazné rozdíly v ceně i výkonu, musíte si vybrat poskytovatele, který nejlépe odpovídá Vašim potřebám a/nebo požadavkům.

Porovnání pěti nejlepších webhostingových služeb

V roce 2018 vyhrál IONOS Hosting & Service Provider Award v Německu v kategorii webhostingu. Představíme Vám i další čtyři poskytovatele webhostingu a ukážeme, jak jsou na tom v porovnání s laureátem ocenění (údaje z dubna 2019).

Zjistěte, který z poskytovatelů webhostingu je nejvhodnější pro Váš projekt pomocí komplexního porovnání webhostingu. Stahujte nyní!

IONOS

V Německu není IONOS známý jen jako poskytovatel DSL služeb a mobilních služeb: za více než 20 let zkušeností má společnost jedno z nejlepších webhostingových portfolií na trhu. Mezi jejími funkcionalitami je protokol HTTP/2, který je již standardem ve webových serverech od společnosti IONOS. Záruka rychlého přenosu dat přes Content Delivery Network (CDN) znamená, že Váš statický obsah je poskytovaný tím ze 62 datových center rozmístěných po celém světě, které se nachází nejblíže k uživateli. Paměťové místo podporuje PHP 7.3 a až 768 MB RAM pro PHP skripty.

IONOS poskytuje různé úrovně bezpečnosti včetně SSL certifikátu Wildcard, který šifruje přenos citlivých údajů návštěvníka stránky. Na druhou stranu, DDoS Protection chrání Vaši web stránku, když se ji snaží kyberzločinci ochromit cíleným útokem. IONOS odhalí útok a už na jeho začátku spustí protiopatření. Další funkcionalitou je georedundance, která zajišťuje fyzickou bezpečnost, u které se všechny údaje zrcadlově zobrazí na dalším místě, nezávisle na prvním. Pokud i jedna stránka selže, Váš web bude stále online. Obě datová centra splňují nejvyšší standardy v oblasti datové bezpečnosti.

IONOS také nabízí několik řešení pro začátečníky. S IONOS MyWebsite si můžete rychle a jednoduše vytvořit svoji vlastní web stránku. Hostingový balíček WordPress je další možností, která poskytuje uživatelům přístup k serverům, které jsou již vybavené předinstalovanými systémy manažerství obsahu. Další možnosti zahrnují software na elektrické obchodování pro online prodejce a domény, které se dají koupit samostatně, i když většina balíčků obsahuje jednu na 12 měsíců.

IONOS nabízí tři různé balíčky, přičemž každý z nich poskytuje různou výkonnostní úroveň. Se startovacím balíčkem za 4 $ měsíčně dostanete 10 GB paměťového místa a hosting jedné web stránky. S balíčkem Expert za 14 $ měsíčně dostanete 500 GB paměťového místa a hosting až 50 web stránek.

Shrnutí

IONOS nabízí ideální balíčky pro začátečníky i profesionální webové designéry. Desetiletí zkušeností se promítají do úrovně výkonnosti a bezpečnosti. 

Na co byste se měli zaměřit při porovnávání poskytovatelů webhostingu?

První věcí, které si pravděpodobně při porovnávání poskytovatelů hostingu všímáte, je cena. Je velmi důležité si podrobně prohlédnout strukturu ceny (a to nejen u firem, které tu porovnáváme), protože když měsíční náklady vypadají příliš dobře, je to tak zřejmě proto, že musíte zaplatit za celý rok dopředu. Když se rozhodnete platit měsíčně, ceny jsou většinou vyšší. Je dobré se podívat, jaké speciální nabídky jednotlivé společnosti nabízejí, a jak dlouho trvají.

Měli byste vzít v úvahu také bezpečnost Vaší web stránky. SSL certifikáty založené na TLS technologii jsou na webu standardem a prohlížeče jako Google Chrome označují stránky bez šifrování a certifikátů za nedostatečně bezpečné. Mnozí poskytovatelé webhostingu zahrnují do svých balíčků alespoň jeden bezplatný SSL certifikát, Vy si však můžete v případě potřeby zakoupit i další. Dalšími vyhledávání bezpečnostními funkcionalitami jsou DDoS ochrana a georedundance, která je obzvlášť důležitá u společností ze sektoru elektronického obchodu. Jestli Vaše stránka padá, může to znamenat propad v prodeji.

Objem potřebného úložného prostoru závisí plně na projektu, který chcete spustit. Pokud je to například pouze „vizitková stránka“ pomocí které chcete představit sebe nebo svoji společnost, nepotřebujete moc prostoru. I blogy, které nepotřebují mnoho multimediálních souborů, mohou být uložené v malých složkách. Pokud však plánujete velké projekty s velkými projekty a databázemi, měli byste se předem ujistit, že máte dost prostoru.

Dalším aspektem, který je třeba zvážit, je podpora, jakou dostanete od hostingové společnosti. Pro začátečníky jsou při tvorbě web stránek nejlepší jednoduchá řešení a velmi nápomocné mohou být i modulární systémy či podporovaný WordPress hosting. Podpora je stejně důležitá pro začátečníky i profesionály. Jak rychle se dokážete zkontaktovat se členem podpůrného týmu, když se vyskytne problém? Jakým způsobem se s ním dá nejlépe zkontaktovat? Mnozí poskytovatelé navíc dokážou pomoct se zvýšením návštěvnosti na stránce tím, že ji automaticky optimalizují z hlediska vyhledávání.

Shrnutí

Když si chcete vybrat nejlepšího webhostingového poskytovatele, musíte v první řadě pochopit potřeby Vašeho projektu. Když si tedy budete prohlížet nabídky webhostingových společností, podívejte se, který poskytovatel má to pravé portfolio pro Vás.