Poradenská firma RSM CZ koupila vývojáře mzdového softwaru Nugget SW

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Jiří Ryszavy

Ilustrační foto
2
Fotogalerie

Česká pobočka nadnárodní poradenské firmy RSM International, která se mimo jiné zabývá účetním a mzdovým poradenstvím, koupila společnost Nugget SW, která se specializuje na vývoj softwaru pro zpracování mezd a HR.

Nugget SW se díky spojení s větším hráčem dostane k zakázkám, na které by jinak nedosáhla. „Současná situace je taková, že vzhledem k probíhající globalizaci jsou velké firmy více úspěšné při výběrových řízeních, než společnosti malé a střední, mezi které Nugget SW patří,“ uvedl v tiskové zprávě Stanislav Hůla, ředitel a jeden ze zakladatelů firmy. 

Hodnotu transakce RSM odmítla uvést. V loňském roce měla  Nugget SW při tržbách přes 40 milionů korun. S čistým ziskem 1,8 milionu korun, jak uvádí účetní uzávěrka společnosti. 

„Předpokládáme, že Nugget SW poroste spolu s námi a že ve mzdovém outsourcingu budeme spolupracovat. Navíc je pro nás zajímavé, že Nugget SW vlastní mzdový software, což je něco co jsme zatím klientům nemohli nabídnout,” řekla pro E15 předsedkyně představenstva a řídící partnerka RSM CZ Monika Marečková. 

Poptávka po mzdovémoutsourcingu v posledních letech podle Marečkové meziročně roste přibližně o 20 procent. „V posledních měsících evidujeme dokonce i několik poptávek týdně. Při stávající velmi nízké nezaměstnanosti řada firem vidí outsourcing jako řešení, aby  nemusela shánět vlastní kapacity,“ dodala Marečková.