Poznámkovou aplikaci Evernote koupil italský vývojář mobilních aplikací

Končí jedna éra legendární poznámkové aplikace. Evernote koupila italská firma Bending Spoons

Končí jedna éra legendární poznámkové aplikace. Evernote koupila italská firma Bending Spoons Zdroj: Archiv

Končí jedna éra legendární poznámkové aplikace. Evernote koupila italská firma Bending Spoons
Končí jedna éra legendární poznámkové aplikace. Evernote koupila italská firma Bending Spoons
3
Fotogalerie

Softwarový nástroj Evernote, určený pro psaní poznámek a správu úkolů, koupila italská firma Bending Spoons, zabývající se vývojem mobilních aplikací. Společnost se sídlem v Miláně je známá především díky aplikacím pro iOS, jako jsou Splice, 30 Day Fitness, Live Quiz a Remini.

V příspěvku na webu generální ředitel Evernote Ian Small uvedl, že Bending Spoons převezme Evernote v rámci transakce, která by měla být dokončena počátkem roku 2023. „Pro Evernote je toto rozhodnutí dalším strategickým krokem na naší cestě stát se prodlouženou rukou vašeho mozku,“ napsal.

Poznámková aplikace Evernote

Společnost EverNote Corporation (tehdy s velkým písmenem „N“) založil v roce 2000 rusko-americký podnikatel Stepan Pačikov. Jejími prvními produkty byl software pro rozpoznávání rukou psaného textu ritePen a aplikace pro psaní poznámek a výstřižků z webu EverNote.

Intel ukázal prototyp další generace Thunderboltu. Má spoustu novinek a rychlost vzroste až na 120 Gb/s

Video placeholde
• Živě.cz

V roce 2008 se firma pod vedením nového generálního ředitele Phila Libina zaměřila na web, chytré telefony a také na počítače Apple Mac. Tentýž rok byla také spuštěna webová aplikace. To se (alespoň zpočátku) jevilo jako dobrá strategie. V letech 2010 až 2015 získal Evernote stovky milionů dolarů rizikového kapitálu od investorů jako jsou Sequoia, Meritech Capital či japonská mediální společnost Nikkei.

V roce 2013 byla společnost Evernote oceněna na téměř miliardu dolarů. Pak ale nastaly problémy. Provozní ředitel, jmenovaný v červnu 2015, odešel po pouhých několika měsících. Libin mezitím navázal partnerství se značkami, jako jsou Moleskine a Pfeiffer, a uvedl na trh řadu kancelářského příslušenství pod značkou Evernote, které se však výrazněji neuchytilo.

Celý článek najdete zde >>>