Provozovatel Skylinku a CS Linku dostal pokutu 15 milionů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: telenorsbc.com

Český telekomunikační úřad uložil firmě M77 provozující satelitní televize Skylink a CS Link dvě pokuty v souhrnné maximální možné výši 15 milionů korun. Sankce souvisí s loňským zavedením servisního poplatku u bezplatných služeb Gratis a Free. M77 se proti verdiktu odvolala.

Lucemburská společnost M77 dostala pokutu pět milionů korun za klamavou obchodní praktiku, když nabízela bezplatné služby Free a Gratis a zároveň na ně od září loňského roku zavedla servisní poplatek 29 korun měsíčně. Pokuta deset milionů korun souvisí s tím, že firma nedostatečně informovala zákazníky o změně smluvních podmínek a možnosti od smlouvy bez sankce odstoupit.

„Uvedená rozhodnutí nenabyla právní moci a společnost se proti nim v zákonné lhůtě odvolala. V současné době řeší odvolání předseda ČTÚ a rozkladové komise. Do skončení řízení nebudeme další kroky komentovat,“ uvedl mediální zástupce firmy Marek Němec.

„ČTÚ v souvislosti se společností M77 Group, stejně jako v předchozím měsíci, i v prosinci zaznamenal stížnosti účastníků týkající se nedostupnosti zákaznické linky služeb Skylink a CS Link. V tomto směru ČTÚ opětovně doporučuje spotřebitelům, aby důsledně uplatňovali své právo na reklamaci dle všeobecných obchodních podmínek,“ uvedl mluvčí ČTÚ František Malina. Pokud firma reklamaci do měsíce nevyřídí, mohou si uživatelé stěžovat u ČTÚ.

Skylink a CS Link má v Česku a na Slovensku zhruba 2,5 milionu klientů. Kvůli zavedení poplatku si jich stovky stěžovaly u ČTÚ a poskytovatel služeb čelil hackerským útokům.