Recenze: Nové chytré hodinky Garmin Fénix 7 příjemně překvapily

Garmin Fénix 7

Garmin Fénix 7 Zdroj: Garmin.com

Garmin Fénix 7
Garmin Fénix 7
Garmin Fénix 7
Garmin Fénix 7
Garmin Fénix 7
6
Fotogalerie

Dva a půl roku jsme čekali na novou generaci. Dva a půl roku se spekulovalo, co nového Garmin vymyslí, vždyť za poslední roky to byla jen pozvolná evoluce. Velký den je tu a Garmin příjemně překvapil. Garmin Fénix 7 má hromadu novinek. Jako bonus jsme dostali také Garmin Epix Pro, což je „Fénix s AMOLED displejem“.

Plocha solárního panelu je o polovinu větší než u předchozích modelů. Navíc je účinnější a elektronika lépe zachází s energií, takže „solární bonus“, který dostanete ke standardní výdrži baterie, je ve srovnání s minulou generací dvojnásobný.

Video placeholde
Garmin Introducing the fēnix 7 Series • Mobilmania.cz

Další zásadní novinkou je, že starý dobrý transreflexní displej dostal dotykovou vrstvu. Fanoušci aktuálních modelů však nemusí zoufat, k ovládání bude stále možné využít i tlačítka na boku. Dotykovou vrstvu je možné v různých situacích (workout, spánek atd) vypnout, takže se vyhnete nechtěným povelům. Velikost displeje se po destinkách palce liší podle modelu od 1,2" u modelu 7S až po 1,4" displej u modelu 7X.

Všechny tři velikosti mají bezkontaktní platby Garmin Pay a paměť o kapacitě 16 GB, jen u verze Saphire Solar je velikost dvojnásobná. Paměť v hodinkách lze použít pro uložení hudby nebo map. Kvalitní mapy TopoActive od Garminu jsou k dispozici zdarma, jen si v menu hodinek vyberete, který balík chcete stáhnout (všechny naráz se nevejdou).

Více se dočtete na Mobilmania.cz >>>