Řediteli ČRo Duhanovi vzroste plat, bude brát 160 tisíc měsíčně

Peter Duhan

Peter Duhan Zdroj: ctk

Ředitel Českého rozhlasu (ČRo) Peter Duhan bude pobírat plat 160 tisíc, což je o 40 tisíc více než doposud. Za minulé pololetí dostane odměnu 306 tisíc korun. Na svém zasedání o tom ve čtvrtek rozhodla Rada Českého rozhlasu. Výši platu projednávala jako neveřejný bod a nyní jej zveřejnila v zápise ze svého zasedání.

Rada při stanovování odměny vycházela z trojnásobku základní mzdy, tedy 360 tisíc korun. „Protože z kritérií odměn nebylo splněno pouze jedno, a to je podíl na trhu, tak o 15 procent tuto částku snížila,“ řekla v souvislosti s odměnou předsedkyně rady Dana Jaklová

Rada na svém zasedání také projednávala podmínky, za kterých Duhan dostane odměnu za druhé pololetí. Ty budou obdobné jako v pololetí prvním. Ředitel může dostat až trojnásobek základní měsíční mzdy. Při dodržení plánovaného zisku rozhlasu dostane 50 procent částky, při dodržování kodexu a statutu ČRo 25 procent, pokud ČRO získá podíl na trhu ve výši 21 procent a vyšším dostane 15 procent a při dodržování usnesení Rady Čro deset procent této částky.

Duhan byl novým generálním ředitelem ČRo zvolen 28. července. Předtím byl prozatímním ředitelem veřejnoprávního rádia po rezignaci předchozího generálního ředitele Richarda Medka.