Seznam koupil třetinu firmy Borgis, vydavatele deníku Právo

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Shutterstock.com

Vlastnické přesuny na mediálním trhu pokračují. Po Andreji Babišovi, který nedávno oznámil, že kupuje vydavatelství Mafra, oznámil vstup do vydavatelství Borgis internetový portál Seznam. Ten s vydavatelem deníku Právo spolupracuje již deset let a nyní se rozhodl k majetkovému vstupu.

nternetový portál Seznam.cz koupil od podnikatele Zdeňka Porybného třetinu firmy Borgis. Ta vydává celostátní deník Právo a vytváří obsah portálů Novinky.cz, Super.cz a Sport.cz.

Společnost Seznam.cz koupila od Zdeňka Porybného 33,6 procenta akcií společnosti Borgis. Stala se tak jejím minoritním akcionářem, píše web Novinky.cz. Na chodu vydavatelství Borgis a jednotlivých redakcí se nic nemění. Majoritním akcionářem společnosti a šéfredaktorem Práva zůstává i nadále Porybný.

„S vydavatelstvím Borgis spolupracujeme už deset let, a to k oboustranné spokojenosti. I proto jsme se rozhodli ji potvrdit kapitálovým vstupem do vydavatelství Borgis. I nadále bude naše spolupráce pokračovat tak, jak jsme na ni byli doposud zvyklí,“ uvedl generální ředitel Seznamu Pavel Zima.

„Pro mne je vstup společnosti Seznam.cz do vydavatelství Borgis významným krokem v prohlubování mimořádně úspěšné spolupráce, která už prokázala životaschopnost i oboustrannou výhodnost. Přímý podíl Seznamu je pro naše tvůrčí týmy závazkem i zárukou na mnoho příštích let.“ poznamenal k obchodu Porybný.

Za loňský rok vykázala společnost Borgis ztrátu téměř 10 milionů korun. V roce 2011 to bylo dokonce 12,6 milionů korun. Kvůli trvale rostoucím výrobním nákladům a poklesu příjmu z inzerce Borgis na začátku letošního května přistoupil ke zvýšení ceny pondělního, čtvrtečního a pátečního vydání Práva ve volném prodeji o jednu korunu.