Skylink a CS Link stěhují řízení do Lucemburska

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: skylink.cz

Skupinu satelitních platforem CS Link a Skylink, které postupně skoupil lucemburský investor M77 Group, čeká zásadní změna. Řízení obou satelitních operátorů se přesouvá do Lucemburska, dosavadní české řídící firmy TradeTec a Media Vision „TradeTec i Media Vision budou fúzovat do své matky M77 Group. Fúze by měla být dokončena během tohoto měsíce,“ řekl šéf Skylinku a CS Linku Jaromír Glisník.

Součástí procesu je i zánik třetí firmy Trade and Technology, která se dříve podílela na řízení Skylinku. Podle projektu fúze, který má deník E15 k dispozici, je cílem procesu „racionalizace struktury“ a „administrativní zjednodušení“. Do nástupnické M77 Group rovněž přejde i vlastní kapitál Media Vision (minus 5,9 milionu korun), Trade and Technology (260,5 milionu) a TradeTec (76,3 milionu).

Dosavadní organizační strukturu Skylinku a CS Linku pak nahrazuje konglomerát externích firem, které budou obstarávat servisní služby pro obě platformy. Marketing má na starost Eviso Czech Republic, prodej karet společnost JoVi, zákaznický servis ACS Czech Republic a satelitní distribuci firma E4C Group. Do těchto firem rovněž přešla část zaměstnanců TradeTec a Media Vision. Kupříkladu předchozí šéf CS Linku Daniel Klička je ředitelem Evizaniknou. so Czech Republic. Samotný Glisník bude pracovat přímo pro M77 Group. „O mé funkci dosud nebylo rozhodnuto,“ doplnil Glisník.

Společnost M77 Group tvoří skupina manažerů z lucemburského satelitního operátora M7. V únoru 2011 koupila od spolumajitele Primy Ivana Zacha CS Link, v říjnu loňského roku pak od majitelů skupiny J&T platformu Skylink. Ceny transakcí nebyly zveřejněny, podle odhadu deníku E15 se pohybovaly v řádu miliard korun. Obě platformy mají podle Glisníka na 2,3 milionu aktivních karet, z toho jen menšinu tvoří placené karty.

V Česku ještě působí satelitní platformy Digi TV, freeSat by UPC a virtuální satelitní televize T-Mobile.