T-Systems propustí pětinu zaměstnanců, odbory chystají stávku

T-Systems

T-Systems

Telekomunikační gigant Deutsche Telekom plánuje propustit až pětinu zaměstnanců ve své německé divizi informačních a telekomunikačních služeb T-Systems. Firmu by mělo v příštích třech letech opustit 6000 až 8000 z celkem 29 tisíc zaměstnanců v zemi.

Plán má být podle deníku Handelsblatt předložen dozorčí radě na jejím zasedání 12. prosince. Firma odmítla ke zprávě vyjádřit, pouze potvrdila, že plánuje restrukturalizaci.

Odbory jsou mnohem sdílnější, jsou připraveny poprvé v historii Telekomu zahájit stávku. „Pokud to tak opravdu je, nebudeme spolupracovat,“ řekl předseda odborového svazu Verdi a zároveň místopředseda dozorčí rady Telekomu Lothar Schröder.

T-Systems zajišťuje komplexní informační a telekomunikační technologické služby pro firemní zákazníky. Své pobočky má ve více než 20 zemích, včetně České republiky, a celosvětově má více než 52 tisíc zaměstnanců. Angažuje se ve všech oborech, od automobilového průmyslu přes telekomunikace, finančnictví, obchod, služby, energetiku až po veřejnou správu a zdravotnictví.