TV Barrandov povede Roman Bradáč

Roman Bradáč

Roman Bradáč Zdroj: CTK

Novým generálním ředitelem TV Barrandov se stal Roman Bradáč. Ve funkci střídá Roberta Kvapila, který televizi doposud vedl coby krizový manažer. Novým programovým ředitelem je Petr Lesák, který zároveň zůstává jednou z tváří hlavní zpravodajské relace TV Barrandov.

Televize Barrandov upevňuje svou organizační strukturu. Nově jí bude řídit Roman Bradáč, který má s televizí velké zkušenosti. Byl stálým zahraničním zpravodajem České televize v USA a poté od roku 2009 vedl sekretariát generálního ředitele ČT.V televizi zastával také post ředitele zpravodajského kanálu ČT24 a kandidoval na funkci generálního ředitele ČT.

Nový management TV Barrandov se bude primárně soustředit na další rozvoj programu televize. „Mým hlavním cílem je TV Barrandov dále pozitivně rozvíjet a zejména zlepšit její pozici na českém televizním trhu,“ říká nový generální ředitel TV Barrandov Roman Bradáč. Ten se své funkce ujme 13. února. Ve stejný den se novým programovým ředitelem stává Petr Lesák, který i nadále bude moderovat relaci Hlavní zprávy na TV Barrandov. Robert Kvapil bude nově odpovědný za rozvojové projekty v rámci skupiny Médea.

Robert Kvapil se svým managementem nastoupil do TV Barrandov, aby se ujal krizového řízení televize poté, co vydavatelství Empresa Media získalo majoritní podíl ve společnosti Barrandov Televizní Studio. „Hlavním úkolem krizového managementu byla konsolidace provozu a také finanční stabilizace TV Barrandov. Tento úkol se podařilo úspěšně splnit,“ uvedla ke změně členka představenstva Barrandov Televizní Studio Marcela Hrdá.

Roman Bradáč (46)
Od roku 1994 působil v zahraniční redakci ČT, nejprve jako řadový redaktor a později jako šéf zahraničního zpravodajství.
V letech 2003 až 2008 byl stálým zpravodajem v USA, po návratu se stal ředitelem vnějších vztahů televize.
Od listopadu 2009 byl vedoucím sekretariátu generálního ředitele a následně ředitelem zpravodajského kanálu ČT24.
Kandidoval na post generálního ředitele ČT.
V posledních měsících spolupracoval s TV Barrandov, kde pomáhal vybudovat produkční tým nové zpravodajské relace Hlavní zprávy, kterou TV Barrandov vysílá od začátku letošního roku.