V Las Vegas začala největší světová výstava moderních technologií

V Las Vegas se připravuje veletrh elektroniky CES

V Las Vegas se připravuje veletrh elektroniky CES Zdroj: Profimedia.cz

Značný zájem v Las Vegas vyvolal elektromobil Faraday Future FF 91, který chce konkurovat ikonické Tesle
Pozadu nezůstala ani robotická rukavice Rapael, terapeutická pomůcka pro pacienty po mrtvici.
Tablety a 3D. Největší výstava spotřební elektroniky CES, kteráprobíhá od včerejška do 9. ledna v americkém Las Vegas, se zaměřína počítačové tablety, 3D televizory a televizory s přístupem k internetu
4
Fotogalerie

V Las Vegas začal CES 2017, největší světová výstava zaměřená na všechno digitální, chytré a elektronické. CES je akce se silnou tradicí, letos se koná už padesátý ročník.

Veletrh se přitom v průběhu historie stal místem pro uvádění revolučních produktů, které změnily styl života spotřebitele: v roce 1970 zde byl poprvé představen videorekordér (VCR), v roce 1981 pak videokamera a přehrávač CD či v roce 1995 disky DVD.

Loňský rok se pak nesl ve znamení uživatelské virtuální reality a brýlí, které ji zprostředkovávají. Letos by to měl být zase jeden z ročníků bohatších na novinky, mnohé firmy nečekaly a předběžně ohlásily premiéry svých produktů, mezi nimi třeba lednice Samsung s obřím displejem či partnerství Googlu a Chrysleru, které má vést k revoluci v autoprůmyslu.

V prvním tiskovém dnu své novinky ukázaly například firmy Acer, za mobilní telefony třeba Honor nebo automobilka Faraday Future (na obrázku). Proběhla také akce CES Unveiled, akce pořádaná ještě před samotnou výstavou, kde se na malé ploše u „stánků“ velikosti stolu představily menší start-upy. Dění na veletrhu sledují přímo z místa redaktoři serverů ŽIVĚ.cz a MOBILMANIA.cz.