Vodafone uspěl s nabídkou na převzetí firmy Kabel Deutschland

Kabel Deutschland

Kabel Deutschland

Britský mobilní operátor Vodafone Group uspěl s nabídkou na převzetí největšího německého provozovatele kabelové televize Kabel Deutschland za 7,7 miliardy eur (téměř 200 miliard korun). Společnost dnes oznámila, že v tendru získala potřebných 75 procent akcií.

„Podmínka minimálně 75procentního přijetí (nabídky) byla splněna,“ uvedla firma. Dodala, že definitivní výsledky tendru zveřejní v pondělí. Vodafone nabídl za každou akcii společnosti Kabel Deutschland 87 eur, nabídka vypršela ve středu o půlnoci. Kabel Deutschland je v Německu také největším provozovatelem internetu a telekomunikačních služeb.

Vodafone se dlouhodobě soustředí na aktivity v oblasti bezdrátových služeb v kontinentální Evropě včetně České republiky. Akvizice společnosti Kabel Deutschland by Vodafonu coby druhému největšímu mobilnímu operátorovi na světě mohla pomoci rozšířit nabídku služeb a získat přístup k asi 32,4 milionu klientů mobilních služeb, pěti milionům uživatelů širokopásmového internetu a více než sedmi milionům zákazníků v oblasti kabelové televize v Německu.

Vodafone se tento měsíc dohodl, že prodá firmě Verizon Wireless za 130 miliard dolarů (2,5 bilionu korun) svůj podíl ve společném americkém podniku. Měl by tak mít dostatek finančních prostředků k posilování evropských aktivit.

Vodafone nakupuje, Telefónica prodává