Vysílání epizody Hry o trůny vyřadilo servery HBO

hra o trůny

hra o trůny Zdroj: HBO

Předposlední epizoda šesté řady seriálového hitu Hra o trůny prověřil možnosti serverů společnosti HBO. Právě vysílání nejnovější epizody diváky zaujalo natolik, že jejich nápor nezvládly služby internetového vysílání HBO Now (pro USA) a HBO GO (pro zbytek světa).

Předposlední epizody sérií bývají pro diváky Hry o trůny velmi důležité, často v nich totiž dochází k dějovým zvratům a důležitým momentům. A jinak tomu nemělo být ani v epizodě Bitva bastardů, která se přiznačně vysílala na Den otců. Vždyť jen do jejího vývoje vložili producenti desetkrát větší množství prostředků, než je u epizod Hry o trůny běžné.

Rekordní epizoda Hry o trůny: Servery HBO nezvládají

První problémy nastaly hned večer, kdy byla epizoda v USA vydána. Množství uživatelů, kteří měli s vysíláním problém, začalo kulminovat přibližně půl hodiny po premiéře, kdy začalo HBO problém postupně opravovat. Zatímco američtí uživatelé HBO Now se tak na epizodu podívali s mírným zpožděním, například pro uživatele z České republiky nebyla dostupná ani ráno. Podle Jana Dobrovského z HBO Europe zájem uživatelů předčil jejich očekávání, byli tak nuceni přesunout její vydání na pondělní dopoledne.

I přesto, že se HBO snažilo situaci urychleně řešit, mnozí uživatelé své znepokojení ventilovali na twitterovém účtu společnosti. Kromě zlostných příspěvků či vtipných narážek se ale na profilu HBO začaly objevovat mnohé konspirační teorie. Diváky především zajímalo, kolik peněz HBO dostalo od americké basketbalové ligy NBA za to, že vysílání nového dílu seriálu pozdrželo. Ve stejnou chvíli se totiž ve Spojených státech hrálo finále této slavné soutěže.

Hra o trůny: 20 postav na zabití aneb Originální charakteristika hlavních postav úspěšného seriálu. Více zde >>>