Vývojář žaluje Apple. Firma vykázala jeho aplikaci z obchodu, pak představila podobný produkt

Klávesnice pro Apple Watch 7

Klávesnice pro Apple Watch 7 Zdroj: Apple

Apple Watch
Apple Watch
Apple Watch
Apple Watch
5
Fotogalerie

Apple před pár dny představil nové Apple Watch Series 7. Ty přicházejí s novinkou v podobě virtuální QWERTY klávesnice pro ty, kteří nechtějí zprávy diktovat nebo kreslit po písmenkách skrze funkce rukopis. Přesně takovou přitom před lety představil vývojář Kosta Eleftheriou a Apple mu ji vzápětí zakázal prodávat na oficiálním App Store. Nyní Eleftheriou podal na Apple žalobu.

Eleftheriou klávesnici zvanou FlickType pro Apple Watch představil v roce 2018. Na jaře 2019 mu jí Apple z obchodu App Store odstranil z důvodu údajného porušení podmínek. Aplikace přitom svého času byla nejstahovanější placenou aplikací pro Apple Watch v App Store.

Aplikace se do AppStore bez udání důvodu vrátila o rok později. Přitom na původní odvolání vývojáře firma reagovala s tím, že aplikace není v souladu s obchodními podmínkami.

Pokud se podezření potvrdí, nepůjde o první případ, kdy Apple začal omezovat konkurenty nabízející funkce, které v budoucnu sám chtěl představit. Na druhou stranu nová klávesnice bude dostupná výhradně pro hodinky Watch Series 7, zatímco navrácenou klávesnici FlickType půjde využívat i na starších hodinkách.

Článek vyšel na Živě.cz >>>