Zisk Time Warner díky filmům Velký Gatsby a Muž z oceli výrazně vzrostl

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Time Warner

Zisk americké mediální společnosti Time Warner, která vlastní téměř poloviční podíl v majiteli tuzemské TV Nova, ve druhém čtvrtletí vzrostl o 87 procent na 771 milionů dolarů (15,1 miliardy korun). Firmě pomohly některé filmové hity, například Velký Gatsby nebo Muž z oceli. Tržby se zvýšily o více než deset procent na 7,44 miliardy dolarů (asi 145,4 miliardy korun).

Nové filmy pomohly k růstu příjmů v divizi filmu a televizní zábavy o 13 procent. Time Warner vlastní mimo jiné zpravodajský kanál CNN, kabelovou televizi HBO nebo filmová studia Warner Bros Entertainment.

Time Warner má podíl 49,9 procenta v mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova a další stanice. Time Warner do CME vstoupil v roce 2009 a od té doby svůj vliv ve společnosti významně posílil.

CME v pololetí výrazně prohloubila ztrátu po zdanění na 150,1 milionu dolarů (2,9 miliardy korun). Ztráta byla čtrnáctkrát vyšší než o rok dříve. O více než 16 procent na 317,3 milionu dolarů klesly výnosy.