Volkswagen investuje v Argentině přes půl miliardy eur, chce tam vyrábět nové SUV

Německá automobilka Volkswagen AG investuje do modernizace svých operací v Argentině 560 milionů eur a vytvoří zde zhruba 2500 nových pracovních míst. Investice souvisí s plánem na výrobu nového sportovně-užitkového vozu v argentinském závodě.

Nové SUV vyráběné v Argentině bude určené pro prodej v celém regionu. Vůz se bude vyrábět na nové koncernové platformě pro konstrukci automobilů označované jako MQB A. Platforma umožňuje používat pro různé modely unifikované skupiny dílů včetně podvozků, elektroniky a motorů, což snižuje náklady.

Volkswagen má v plánu do roku 2020 uvést na trh v Latinské Americe 20 nových modelů. Chce tak podpořit poptávku po svých vozech a jeho cílem je vrátit se k zisku v regionu do roku 2020, napsala agentura Reuters.

Volkswagen v současnosti v závodě v argentinském městě Pacheco vyrábí pickup Amarok prodávaný v Brazílii a kompaktní rodinný vůz SpaceFox, na některých trzích prodávaný pod názvem Suran.

Vláda argentinského prezidenta Mauricia Macriho usiluje o zahraniční investice, které by podpořily domácí ekonomiku. V říjnu výroba aut v Argentině stoupla meziročně o 15,9 procenta na 43 854 vozů.

Volkswagen prodal v říjnu v Jižní Americe 35 900 vozů, o dvě procenta více než před rokem. Prodej v Argentině stoupl o 44,5 procenta.