Volkswagen zažil nejlepší vstup do nového roku ve své historii. Odbyt zvýšil o desetinu

Volkswagen

Volkswagen Zdroj: acz

Německý automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je rovněž česká Škoda Auto, zažil nejlepší vstup do nového roku ve své historii. Firma dnes oznámila, že v lednu dodala zákazníkům 898 700 vozů, což představuje meziroční nárůst o zhruba deset procent.

"Zaznamenali jsme výrazný růst ve všech regionech. Celkově se v lednu globální dodávky zvýšily o 10,1 procenta. To je nejlepší začátek roku v historii skupiny Volkswagen," uvedl šéf prodeje Volkswagenu Fred Kappler.

V Evropě se odbyt koncernu Volkswagen zvýšil o 5,5 procenta. V Severní Americe vzrostl o dvě procenta a v Jižní Americe dokonce o více než 21 procent. V Číně, která je největším trhem Volkswagenu, stoupl odbyt o téměř 16 procent.

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto již ve středu oznámila, že lednové dodávky zákazníkům zvýšila meziročně o 10,7 procenta na 103 800 vozů. Zaznamenala tak nejlepší leden ve své historii.

Koncern Volkswagen zahrnuje také řadu dalších značek, kromě hlavní značky VW jsou to například Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche či Seat. V celém loňském roce odbyt koncernu vzrostl o 4,3 procenta na rekordních 10,7 milionu vozů.