Výjimečná architektura na výjimečném místě

I tak by se dal charakterizovat projekt kancelářského a obchodního centra BOŘISLAVKA, které bude stát na rozhraní ulic Evropská, Liberijská a Horoměřická v místě nové stanice metra Bořislavka s výhledy na Pražský hrad.

V roce 2012 investiční skupina KKCG provedla akvizici společnosti vlastnící pozemek se stavebním povolením na projekt výstavby multifunkčního centra Bořislavka. Tento projekt však nesplňoval požadavky a představy nového vlastníka, který se rozhodl do změny projektu promítnout své vize.

Vzhledem k charakteru a významu místa se developer projektu, KKCG Real Estate, rozhodl vyzvat významné domácí i zahraniční architekty k účasti na mezinárodním WORKSHOPU BOŘISLAVKA. Výzvou bylo nalézt ideální návrh umístění nových budov na pozemku, který se vyznačuje složitou geometrií a křehkým urbanistickým kontextem. Celkem bylo osloveno 5 českých a 5 zahraničních architektonických ateliérů a jako vítězný návrh byl odbornou porotou vybrán návrh pražského ateliéru AULÍK FIŠER ARCHITEKTI.

2911760:normal690:true:true

„Projekt architektů Jana Aulíka a Jakuba Fišera přináší výjimečnou a funkční architekturu. Čtyři kancelářské budovy formované do nepravidelných přírodních tvarů-krystalů jsou zasazeny do kontinuální spodní části stavby, kde budou umístěné obchodní jednotky a parkovací stání,“říká Otto Koval, obchodní ředitel KKCG Real Estate a pokračuje,„Propojení okolí Centra s pěšími trasami v interiéru mallu a s vestibulem metra ocení zejména obyvatelé šesté městské části. Domy-krystaly budou posazeny do terasovitých zahrad a na úrovni vstupu do metra vznikne malé náměstí s atmosférou piazzety s jedinečným výhledem na pražské panorama.“

2911765:normal690:true:true

Po dokončení, které je plánováno na 2. kvartál 2017, nabídne BOŘISLAVKA CENTRUM 24.000 m2 kancelářských ploch a 10 000 m2 obchodů včetně restaurací a kaváren, a samozřejmě dostatek parkovacích ploch pro zaměstnance a zákazníky obchodní pasáže. Všechny kancelářské prostory poskytnou vysoký standard třídy A. Světlá výška 3 metry, modul 2,7 m jsou ideálními parametry jak pro otevřené tak i pro dělené kanceláře, případně jejich kombinaci. Maloobchodní prostory nabídnou supermarket a dalších 50 obchodních jednotek zaměřených zejména na služby (drogerie, lékárna, kavárna, kadeřnictví, květinářství, čistírna oděvů, pobočky bank, případně pošta) pro místní obyvatele a zaměstnance firem sídlících v Centru i blízkém okolí.

2911770:normal690:true:true

„Pasáž bude sloužit jako přirozená cesta na stanici metra Bořislavka, lidé by tu měli najít širokou škálu služeb a nabídku zboží denní potřeby. Podle průzkumu žije ve spádové oblasti Bořislavky zhruba 60 000 obyvatel, kterým bude obchodní centrum Bořislavka sloužit a tím i zvýší životní standard obyvatel této lokality,“ vysvětluje Otto Koval.

BOŘISLAVKA CENTRUM cílí na certifikaci zelené budovy LEED GOLD a je navrženo tak, aby uspokojilo potřeby i těch nejnáročnějších nájemců.

2911777:normal690:true:true