Výrobce žvýkaček Pedro přejde pod Iry

Pedro

Pedro Zdroj: profimedia

Finské Raisio prodává svou divizi cukrovinek společnosti Valeo Foods Group se sídlem v Irsku. Transakce proběhne formou prodeje akcií, kupující zaplatí 77 milionů eur (dvě miliardy korun). Zahrnuje mimo jiné i výrobce žvýkaček Pedro.

Pod Raisio spadá i značka žvýčaek Pedro, známá českým a slovenským spotřebitelům již téměř pět desítek let.

„Pro značku Pedro, společnosti The Candy Plus Sweet Factory a Candy Plus změna vlastníka představuje další možnosti posílení expanze na zahraničních trzích. Již nyní je naprostá většina produkce exportována a předpokládám, že nové investice nám umožní další růst,“ komentuje transakci Milena Rusnoková, generální ředitelka The Candy Plus Sweet Factory. 

Obchodní transakce zahrnuje firmy působící ve Velké Británii – Big Bear Confectionery, Nimbus Foods a Lindum Snacks, stejně jako v České republice fungující Candy Plus, The Candy Plus Sweet Factory a Candy Plus Polska.

V roce 2016 tržby divize cukrovinek společnosti Raisio činily 100 milionů eur, z čehož tržby skupiny Candy Plus představovaly 40 milionů eur. Cukrovinková divize Raisio zaměstnává tisícovku pracovníků, kteří budou převedeni pod nového vlastníka. 

Valeo Foods je rychle rostoucí mezinárodní potravinářskou skupinou. Prostřednictvím společností v Irsku, Velké Británii a kontinentální Evropě je lídrem na trhu se snacky a sladkostmi, zdravou výživou, pečivem a přísadami do jídla, nápoji a stravováním, a dosahuje tržeb na úrovni 700 milionů eur.