Apolinář získal gynekologický 3D přístroj za více než dva miliony

Porodnice U Apolináře

Porodnice U Apolináře Zdroj: profimedia.cz

Ilustrační foto
2
Fotogalerie

Každý rok podstoupí málo invazivní operaci na gynekologicko-porodnické klinice U Apolináře více než dva tisíce žen. Nově se náročnější případy budou operovat laparoskopicky pomocí 3D zobrazení. Přístroj zakoupila Všeobecná fakultní nemocnice v Praze za zhruba 2,2 miliony korun.

 

"Koncentrují se nám zde komplikované případy z celé republiky a trojrozměrné zobrazení dává operatérovi lepší přehled o situaci, pro pacientku je tedy taková operace bezpečnější," říká Michal Mára, vedoucí pooperační části Endoskopického oddělení kliniky U Apolináře a světově uznávaný odborník na léčbu myomů.

Apolinář je tak jediným místem v Praze a širokém okolí, kde se provádí gynekologické operace s použitím 3D technologií. Velkou část peněz, které jsou na nákup technologicky vyspělých přístrojů potřeba, získává nemocnice s pomocí nadačního fondu Apolena.

"Technologie jsou dnes zase mnohem dál. Rádi bychom pro endoskopické sály U Apolináře zakoupili 4K laparoskop v ceně tři miliony korun," přibližuje další plány Petra Horáková Krištofová z Apoleny.