Babiš podpoří turné skupiny Kabát

Skupina Kabát

Skupina Kabát

Zemědělsko chemický gigant Agrofert miliardáře Andreje Babiše investuje do showbyznysu. Nejnovější aktivitou je podpora koncerntního turné teplické rockové legendy Kabát.

Babišův Agrofert je podle serveru Borovan.cz hlavním partnerem aktuálního turné kapely Kabát. Ta koncem dubna vyjede na šňůru deseti obřích koncertů v Česku a na Slovensku, včetně Prahy, Brna a Bratislavy. Vystoupení proběhnou v halách s kapacitou do15 tisíc diváků.

Kromě jarního turné Kabát vystoupí i na dvou festivalech ve Slušovicích (květen) a na slovenském Holíči (červenec). Kabát za celou svou kariéru vydal deset studiových alb, celkem prodal přes milion nosičů.

Babiš nyní vydává na showbyznysový sponzoring milionové částky. Loni investoval do podzimního turné Karla Gotta. V letošním roce podpořil vyprodané turné skupiny Kryštof a premiérově i hudební festival Colours of Ostrava. Podle informací Borovan.cz má být v jednání i podpora turné Anny K.

Skupina Agrofert
Do skupiny mimo jiné patří chemičky Precheza, Deza, Fatra, Synthesia, Lovochemie, Preol, slovenská Duslo a německá SKW Piesteritz, dále desítky společností zabývajících se obchodem s komoditami, hnojivy, pesticidy, osivy či zemědělskou technikou a firmy zemědělské prvovýroby.
Z potravinářských firem patří Agrofertu mlékárny Olma a Hlinsko, masozávody Kostelecké uzeniny, Masna Kroměříž, Krahulík-Masozávod Krahulčí, pekárny Penam a dvě maďarské pekáreny. Babišův plán koupit největší tuzemské pekárny United Bakeries loni zhatil slovenský Protimonopolní úřad, který fúzi v červenci nepovolil.
Agrofert je jedničkou tuzemského zemědělsko-potravinářského sektoru a dvojkou chemického průmyslu. Se svými 28 tisíc zaměstnanci patří k největším zaměstnavatelům.
Babiš bývá označován za jednoho z nejvlivnějších a nejbohatších podnikatelů v Česku, loni jej americký časopis Forbes zařadil na 913. místo světových miliardářů s odhadovaným majetkem 1,4 miliardy dolarů (zhruba 27 miliard korun).
Babiš předloni založil hnutí ANO 2011, se kterým se chce zúčastnit řádných parlamentních voleb v roce 2014.