Cenu prince Edwarda získalo přes 30 českých studentů

Britský Princ Edward s manželkou Sophie

Britský Princ Edward s manželkou Sophie Zdroj: CC BY.SA 3.0: Holger Motzkau - Wikimedia Commons

Britský princ Edward v Praze předal české Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu. Takzvaného zlatého stupně dosáhlo přes třicet z nich.

Programu Mezinárodní cena vévody z Edinburghu se loni v Česku zúčastnilo na 200 mladých lidí z nejrůznějších středních škol, domů dětí a mládeže a dětských domovů se školou.

„Program je dostupný všem mladým lidem ve věku 14–24 let a umožňuje jim překonat sebe sama, rozvinout své dovednosti, získat nové přátele a odnést si nezapomenutelné zážitky. Jsme rádi, že princ Edward přijel podpořit i české studenty,“ vysvětlil výkonný ředitel nadace Ondřej Lochman.

Princ se v rámci své návštěvy Česka zúčastní i několika kulturních a společenských akcí. Pár společně navštíví Divadlo pod Palmovkou, kde zhlédne zkoušku britské hry Králova řeč a setká se s herci. Další program zahrnuje recepci na Britském velvyslanectví zaměřenou na prezentaci britské módy, fundraisingovou galavečeři nadace Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu či návštěvu v Jedličkově ústavu, kde zasadí jedličku na počest stoletého výročí ústavu.