Další expanze firem i více času na rodinu, přejí si špičky českého byznysu

Plzeňský Prazdroj

Plzeňský Prazdroj Zdroj: Profimedia

Ilustrační foto
Stáčírna piva do lahví
Výstav loni stoupl. Po předloňském poklesu výstavuPivovarů Staropramen způsobeném krizí a zvýšení spotřební daně na pivo loni výstav firmy stoupl o osm procent
Hamé ilustrační fotky
Hamé ilustrační fotky
6
Fotogalerie

Letošní rok byl pro byznysmeny jasným symbolem dobré ekonomické nálady. Českému hospodářství se dařilo, stejně tak rostla i kupní síla obyvatel, kteří svými nákupy kola tuzemské ekonomiky ještě zrychlují. Také proto se novoroční přání a předsevzetí českých manažerů a manažerek neomezila pouze na růst černých čísel v účetních knihách. I přesto bude pro většinu následující rok výzvou.  

Jiřina Nepalová, ředitelka a zakladatelka, makléřská společnost Renomia:

Letos bude naše firma slavit 25 let na trhu a těším se, že se při té příležitosti potkám s klienty a kolegy z nichž mnozí jsou s námi celých 25 let.
 
Petr Šaštinský, generální ředitel, Provident Financial:

Těším se právě na spuštění nové digitální platformy pro půjčování. Provident byl dlouho vnímán jako poskytovatel pouze hotovostních půjček. To se teď mění a s našimi online půjčkami bychom si rádi ukrojili část ze slibného digitálního trhu. Věříme, že nová platforma výrazně zlepší kvalitu a dostupnost služeb pro naše zákazníky. Přesto našim klíčovým produktem zůstává i nadále hotovostní půjčka poskytovaná našimi obchodními zástupci v pohodlí domova. 

Ondřej Krátký, zakladatel, Liftago:

Na to, že vytvoříme celonárodní síť kvalitních a dostupných taxíků, které doplní dopravní spojení kamkoliv po krajských městech zavítáte a budeme mít konečně sílu poptávkou našich zákazníků vytížit sdílené módy přepravy jako carsharing či bikesharing nebo dále pomoci komfortu a dostupnosti dopravy u nás.

Martin Štrupl, generální ředitel, Hamé:

Těším se na pár dní volna, na rodinu, přátelé, sport..... A v byznyse se těším na nové příležitosti, projekty, akvizice. Doufám, že si to úspěšné období budeme umět s kolegy užít a vychutnat.
 
Grant Liversage, generální ředitel, Plzeňský Prazdroj:

Jsem tu krátce, začal jsem se učit česky a tak se těším, že příští rok se mi bude dařit a dělat pokroky a učit se více vaši kulturu a být samozřejmě tím pádem i prospěšný tak tradičnímu a skvělému podniku jakým Plzeňský Prazdroj je.


 
Ondřej Beránek, ředitel, Bohemia Sekt:

Až budou připravená vína ročníku 2017, tedy z letošního roku, a budu je moci ochutnat. Letos si s námi počasí hodně zahrávalo, vinice postihly mrazy, v letních měsících bylo sucho a při sklizni přišly vytrvalé srážky. Vše ale nakonec nasvědčuje tomu, že díky kvalitě hroznů budou i vyrobená vína ročníku 2017 vynikající. A na to se těším.
 
Petr Kovařík, generální ředitel, Pivovary Staropramen:

Na všechna nová piva, která příští rok uvedeme na trh. Na první z nich se lidé mohou těšit už v lednu.

Pavol Krúpa, šéf skupiny, Arca Capital:

Těším se na růst obratu i růst zisků.

Karolína Topolová, generální ředitelka, AAA AUTO International:

Na automobily, které měly v loňském roce premiéry a během roku 2018 se jistě velmi brzy začnou ve větším počtu objevovat v naší nabídce zánovních vozů Mototechna.
 
Petr Slováček, generální ředitel, CETIN:

Opět poroste objem datového provozu ve všech sítích - fixních i mobilních. Do fixních sítí se už viditelně protlačí 4k televize, v mobilních očekáváme HD. Začneme nabízet připojení internetu s rychlostí až 1Gb/s, to je taková magická hranice, kterou si nikdo před deseti lety neuměl představit. Všichni, kdo mají ve svých systémech nějaká data s osobními údaji, budou dokončovat zavádění všech opatření v souvislosti se zahájením platnosti GDPR a budou si přát, aby to udělali dobře, včas a levně.

Také se těším, že příští rok by už někde u nás mohla experimentálně fungovat aspoň nějaká malá 5G mobilní sít, která toho bude umět zase o mnoho víc, než ty dnešní LTE. A pro mě s trochou nostalgie začneme přepojovat na IP ty první digitální telefonní ústředny, které jsme postavili v devadesátých letech a které výrazně pomohly celé české ekonomice zajistit telefonování. S těmi jsem v telekomunikacích začínal, shodou okolností v budově na Žižkově, kterou příští rok (také s trochou nostalgie) začneme vyklízet a připravovat se na odstěhování.


 
Ivor Lehoťan, výkonný ředitel, TopForex:

Z hlediska našeho byznysu mě nejvíce bude zajímat vývoj eurozóny a eura. Proč? Poslední léta společná měna jede jako na horské dráze. Euro se za poslední tři roky vůči dolaru nejdříve nacházelo kolem úrovně 1,40, aby následně pokleslo pod 1,05. Rok 2017 společné měně přál, ale silné euro není to, co by Evropská centrální banka potřebovala. Proto bude zajímavé sledovat její kroky.
 
Jakub Hrubý, partner, advokátní kancelář BHT advokáti:

Tak jako každý rok, i letos se nejvíce těšíme na nové tváře v naší kanceláři, ať již půjde o nové klienty, anebo naše vlastní budoucí kolegy.
 
Diana Rádl Rogerová, řídicí partnerka, Deloitte:

Rozhodně na Singularity University Summit, který přichází do Prahy a proběhne na začátku března.
 
Petr Jan Pajas, rektor, Anglo-American University v Praze:

Na to, že najdeme dobrého nástupce do pozice rektora, který převezme nejen povinnosti této funkce, ale také vizi rozvoje vysoké školy.