Do programu digitalizace se může zapojit až dva tisíce škol

Škola dotykem

Škola dotykem Zdroj: EDUkacni LABorator

Program podpory digitalizace škol ve srovnání s loňským rokem zdvojnásobil kapacitu a mohou se do něj zapojit až dva tisíce mateřských, základních a středních škol. Informovali o tom zástupci neziskové organizace EDUkační LABoratoř (EDULAB), která program pořádá. Účelem programu je zvýšení využívání moderních technologií a digitálního vzdělávacího obsahu ve školách.

Součástí programu je například bezplatné školení pro učitele zaměřené na práci s dotykovými zařízeními a digitálním obsahem. Účastníci se mohou také zdarma dostat ke vzdělávacím materiálům na portálu eKabinet.cz. V rámci projektu Školka hrou se rozšiřují také aktivity pro učitelky mateřských škol.

V uplynulém školním roce byla v rámci programu proškolena více než tisícovka pedagogů. Semináře se konaly ve vzdělávacím centru EDULAB i ve školách v celém Česku. „Učitelé by si práci s moderními technologiemi měli sami vyzkoušet, aby poté nové postupy mohli efektivně zapracovat do svých příprav,“ uvedl ředitel neziskové organizace Michal Orság.

Škola dotykem

Nezisková organizace EDULAB na dvanácti základních školách a gymnáziích také připravuje pokračování projektu Škola dotykem. Loni tyto školy získaly digitální učebnu, kterou budou moci využívat i v tomto školním roce. Tabletové třídy by mělo využívat více žáků i učitelů pro výuku většího počtu předmětů.

Navíc se v těchto školách budou pořádat školení pro učitele z jiných škol. „Školicí centra na 12 školách vznikají pod názvem Škola dotykem AKADEMIE. Představí se v nich proškolení lektoři, kteří moderní technologie do svých hodin aktivně začleňují a předvedou možnosti smysluplného využití dotykových technologií a digitálního vzdělávacího obsahu ve výuce,“ uvedl Orság.

My všichni tabletem povinní