Fiktivní cestovka okradla klienty o statisíce korun

Exotika, zájezdy, cestovky

Exotika, zájezdy, cestovky Zdroj: ctk

Fiktivní cestovní kancelář CK Adnan Al Madani Travel Agency připravila klienty o více než 300 tisíc korun za letenky do exotických destinací. Se ženou, která za neexistující firmu jednala, se poškození dohodli přes email a peníze poslali na účet v zahraniční bance. Na letišti je ale museli zaplatit znovu. Šest trestních oznámení poškozených z celého Česka prošetřuje mostecká policie.

Zákazníci komunikovali prostřednictvím elektronické pošty se ženou, která jim odepisovala slovensky. Letenky uhradili na účet fyzické osoby v zahraniční, podle policie zřejmě arabské, bance.

„Rozčarování však přišlo na letišti, kdy turisté zjistili, že i když za letenky řádně zaplatili, nemají je vůbec uhrazené. Museli si přímo na letišti zakoupit letenky nové, pokud chtěli odletět,“ uvedla mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková. Na další emaily požadující vysvětlení a vrácení peněz žena už nereagovala.

Vzniklá škoda zřejmě přesáhne 300 tisíc korun. Prozatím poškození podali šest trestních oznámení, první z nich právě v Mostě, proto případ vyšetřují v Mostě. „Policie varuje před touto agenturou a žádá další občany, kteří tuto společnost kontaktovali a objednali si levné letenky, aby se nám ozvali,“ dodal mluvčí.

Za trestný čin podvodu hrozí pachateli či pachatelům podle trestního zákoníku až dvouleté vězení. V případě, že by se prokázala škoda nad půl milionu korun či práce organizované skupiny, může být trest až osmiletý.