Hušák nechá přezkoumat postup zastupitelství kvůli konkurzu Sazky

Aleš Hušák

Aleš Hušák Zdroj: mediafax

Právní zástupce bývalého ředitele Sazky Aleše Hušáka František Šejnost chce nechat přezkoumat postup Městského státního zastupitelství v Praze, které ve čtvrtek navrhlo vrchnímu soudu potvrdit rozhodnutí o vyhlášení konkurzu nad Sazkou. Šejnost dnes sdělil, že podá podnět k přezkoumání k Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze.

V konkurzu je loterijní spolčenost od 30. května na základě rozhodnutí pražského městského soudu. Hušák a společnosti E-Invest a Gladiolus se proti jeho verdiktu odvolali.

Vrchní soud v Praze musí podle Šejnosta posoudit věcné a právní argumenty dlužníka i dalších odvolatelů a vydat resultát. „Jakékoliv ovlivňování odvolacího soudu formou dehonestace statutárního zástupce dlužníka JUDr. Aleše Hušáka a jednostranným posuzováním obsahu jeho podání nad rámec oprávnění státního zastupitelství v insolvenčním řízení je nezákonné a právně nepřípustné,“ uvedl Šejnost. Podotkl, že se bude bránit všemi právními prostředky.

Šejnost zároveň zpochybnil platnost odvolání Hušáka z funkce generálního ředitele i jeho výpovědi z pracovního poměru. Hušáka z funkce odvolal 7. června insolvenční správce Sazky Josef Cupka.
Hušák v odvolání proti verdiktu městského soudu o konkurzu upozornil především na údajnou zmatečnost přezkumného jednání, nerespektování účinku popření pohledávek dlužníkem, nepřezkoumání pohledávky Bestsportu a chybný způsob hlasování věřitelů.

Společnosti Bestsport, která je ovládána Sazkou a provozuje pražskou halu O2 arena, soud na schůzi věřitelů před prohlášením konkurzu na Sazku nepřiznal právo hlasovat. Bestsport přitom přihlásil pohledávku za šest miliard korun, která nebyla přezkoumána. Státní zastupitelství uvedlo, že považuje podané odvolání za nedůvodné.