Jak přemýšlejí manažeři a jak velmistři

šachy

šachy

Několik topmanažerů změří v pátek odpoledne své síly s jedním z nejlepších šachistů světa. V simultánce proti americkému velmistrovi Hikaruovi Nakamurovi, který je světovou jedničkou v rapid šachu a v bleskovkách a v klasickém šachu je na sedmém místě světového žebříčku, zasednou i náměstek generálního ředitele Unicredit Bank Aleš Barabas, manažeři ČEZu Jan Klaus, Jiří Pačovský a Josef Sedlák.

Mezi dalšími hráči budou i ředitel Dopravních staveb Brno Vlastimil Chládek či generální ředitel EuroAgentur Hotels & Travel Josef Bára.

V šachu stejně jako v byznyse je třeba volit správný dlouhodobý strategický plán a pak najít jeho taktické naplnění a rozhodovat se musíte v reálném velmi omezeném čase. Mezi třiceti soupeři amerického velmistra bude více než polovina manažerů, kterým je tento způsob uvažování vlastní. Dokáže někdo z nich v pátek v 15 hodin v Michnově paláci v Praze s Hikaruem Nakamurou remizovat, nebo ho dokonce porazit?

Touto simultánkou začíná šachový festival ČEZ CHESS TROPHY 2014, jehož hlavním bodem je čtyřdenní zápas velmistra Nakamury s českou šachovou jedničkou Davidem Navarou. Jejich všechny čtyři partie můžete přijít sledovat živě do Michnova paláce (vstup Všehrdovou ulicí), v komentátorském sále je budou vysvětlovat velmistři Vlastimil Hort, Ján Markoš a Robert Cvek.

Součástí festivalu je i bohatý doprovodný program – ať už přednášky a lekce velmistrů pro amatéry, nebo křest nové šachové knihy Černobílá cesta. Kompletní program festivalu ČEZ CHESS TROPHY 2014 najdete na .

Petr Kolman: Šachy dělají člověka

Jste hledač příležitostí, nebo strategický podnikatel?