Jana Havligerová: Jak zacházet s konvičkou

Aktivista Martin Konvička

Aktivista Martin Konvička Zdroj: ctk

Prezident Miloš Zeman zopakoval svůj dlouhodobý názor, že jít k volbám by mělo být ze zákona povinné. A my se ptáme, proč zůstávat jen u toho a rovnou zákonem nenařídit také koho volit. Když už, tak už.

Vůdce Iniciativy Martina Konvičky se hodlá soudně bránit proti tomu, že úředníci magistrátu dali pokyn policii, aby přerušila demonstraci svolanou před ambasádu Saúdské Arábie. Na náměstka pražské primátorky Petra Dolínka, který se neúspěšně pokusil akci zmařit ještě předtím, než se uskutečnila, už Martin Konvička trestní oznámení podal. Podle důvěryhodných informací by úředníci mohli dostat trest veřejných prací spočívajících v péči o pražskou zeleň. S konvičkou by přitom museli zacházet šetrně.

Černošickou vilu, ze které podnikatel Radovan Krejčíř před 11 lety utekl policistům, nabídnou exekutoři v dražbě za 64,86 milionu korun. Vyvolávací cena byla stanovena na dvou třetinách odhadní ceny ve výši 97,29 milionu korun. No nekup to.

Zprovoznění tunelu Blanka je podle dopravního experta hnutí Auto*Mat Vratislava Fillera ve všech směrech fiaskem, protože tunel přivedl do města o deset procent víc vozidel, a kvůli Blance je ucpána řada ulic především v Praze 6. Poraďte – je to expert onoho hnutí, které usiluje o to, aby se po Praze chodilo pěšky, a jezdilo maximálně na kole či veřejnou hromadnou dopravou?