Kořan nechá prověřit, zda Hušák neporušil stažením odvolání zákon

Pavel Kořan, ČSTV

Pavel Kořan, ČSTV Zdroj: ctk

Předseda Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) Pavel Kořan nechá právníky prověřit, zda předseda představenstva Aleš Hušák stažením odvolání proti konkurzu na Sazku neporušil své povinnosti vykonávat funkci s péčí řádného hospodáře. Šéf většinového vlastníka Sazky o tom informoval dnes.

„Jeho (pozn. Hušákovo) tvrzení, že bylo odvolání staženo proto, že věřitelé trvali na konkursu, jsou směšná, protože věřitelé na konkurzu trvali už v okamžiku jeho prohlášení i v okamžiku podání odvolání,“ uvedl Kořan.

Kořan zároveň uvedl v souvislosti s událostmi kolem konání valné hromady Sazky, že sportovci sdružení v ČSTV jsou tak připraveni o veškeré své akciové podíly v Sazce. Úterní valná hromada Sazky se nekonala, protože někteří akcionáři neměli k dispozici své akcie. To potvrdil i Kořan. Žádost o vydání akcií poslal prý insolvenčnímu správci Josefu Cupkovi 30. června, ten na ni ale nereagoval.

Vrchní soud dnes odmítl odvolání společností Gladiolus a E-Invest proti rozhodnutí Městského soudu v Praze o uvalení konkurzu na Sazku. Podle mluvčí insolvenčního správce Sazky Lenky Tiché je tak konkurz definitivně potvrzen.

Konkurz na Sazku byl vyhlášen koncem května, Sazku nyní řídí tým insolvenčního správce. Firma se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské haly O2 arena. Věřitelský výbor poté schválil úvěrovou smlouvu o objemu celkově až 500 milionů korun, které mají sloužit k zachování běžného chodu firmy. Půjčku se splatností dva roky poskytla společnost Moranda, kterou kontroluje skupina PPF miliardáře Petra Kellnera. Akcionáři Sazky jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.