Korupční aféra Kotrouše prý souvisí s pražským autoservisem

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

Údajná úplatkářská aféra šéfa pražské policie Vladimíra Kotrouše souvisí s firmou Jíša autoservis, která se stará o vozy městské policie. Televizi Prima to řekl majitel autoservisu Josef Jíša. Vedení pražského magistrátu Kotrouše postavilo mimo službu. Za údajné braní úplatků mu hrozí pět až 12 let vězení.

„Za ta léta, co spolupracuji s městskou policií, jsem tam poznal celou řadu poctivých lidí, kterých si vysloveně vážím. A o to víc mě překvapilo, když pan ředitel Kotrouš za mnou přišel s požadavkem, kterým podmiňoval další spolupráci, a ten požadavak byl dle mého názoru velmi za hranou zákona,“ uvedl Jíša.

Odmítl ale říct, co po něm Kotrouš požadoval. Podle Primy jde o stovky tisíc korun. Jíša televizi řekl, že si prožil období strachu o rodinu i firmu.

Kotrouše policie zatkla na konci listopadu, a to chvíli po údajném převzetí úplatku. Média původně spekulovala, že peníze Kotrouš dostal od firmy, která pro město zařizuje odtahy aut, policie později uvedla, že prověřuje Kotroušovo jednání v několika zakázkách.

Soud na Kotrouše uvalil vazbu kvůli obavě z možného ovlivňování svědků. Policie uvalila na případ informační embargo.