Lich končí i na postu generálního ředitele DPP

Odvolaný ředitel DPP Vladimír Lich

Odvolaný ředitel DPP Vladimír Lich Zdroj: ctk

Představenstvo pražského dopravního podniku dnes odvolalo z postu generálního ředitele Vladimíra Liche. Pro odvolání byli tři členové z pěti. Řekl to člen představenstva a technický ředitel podniku Jan Šurovský. Odvolání Liche ve středu doporučila podle materiálů, které má server E15.cz k dispozici, dozorčí rada podniku.

Zároveň ho odvolala z čela představenstva společnosti. Primátor Bohuslav Svododa chce kvůli tomuto kroku na dnešek nebo zítřek svolat valnou hromadu dopravního podniku. Důvody, pro které byl Lich odvolán, považuje za zástěrku.

Dokument z jednání dozorčí rady zmiňuje, že šéfem městské společnosti se má stát nově zvolený předseda představenstva. Řízením podniku byla dnes dočasně pověřena Magdalena Češková, která byla zároveň zvolena i předsedkyní představenstva.

Záznam z dozorčí rady pražského dopravního podnikuZáznam z dozorčí rady pražského dopravního podniku | E15

Dnes už bývalý šéf DPP ve středu podal trestní oznámení na několik lidí, kteří v minulosti uzavřeli nevýhodné kontrakty dopravního podniku. Jsou mezi nimi i bývalí členové vedení podniku. Dozorčí rada Lichovi vytýkala některé kroky, které prý vážně ohrožovaly chod podniku. Lich se proti těmto výtkám ohradil.

Podrobnosti připravujeme