Lídr ANO v pražských volbách navrhuje na kandidátku zeleného Stropnického

Jan Kasl

Jan Kasl Zdroj: Martin Siebert, E15

Velmi autoritativním způsobem postupuje lídr hnutí ANO do voleb v Praze Jan Kasl. Sestavil seznam možných kandidátů do zastupitelstva hlavního města i jednotlivých pražských částí, aniž by je konzultoval se svými spolustraníky.

Mezi navrhovanými jmény jsou zejména bývalí členové Evropských demokratů a Věcí veřejných. Dle informací týdeníku Euro je mezi navrženými i poněkud radikální zastupitel Prahy 3 Matěj Stropnický za zelené, syn současného ministra obrany.

Bývalý primátor za ODS Kasl dlouhodobě spolupracuje se současným primátorem Hudečkem a radil i Bohuslavu Svobodovi. Těsně před dohodou s Andrejem Babišem zkoušel spolupracovat se Starosty a volebním blokem Hlavu vzhůru, o kterém prohlásil, že jde o odpad.

Václav Klaus nemohl Kaslovi odpustit malé Sarajevo v pražské ODS z roku 2012: „Dopustit destabilizaci vedení naší metropole pár měsíců před komunálními volbami v Praze jenom proto, že ho pražská ODS na primátora znovu nenavrhuje, je mimořádně nezodpovědné, a proto teď veřejně přiznávám, že jsem udělal chybu, když jsem ho před čtyřmi lety do této funkce navrhl,“ řekl tehdy Klaus.