Ministerstvo obrany vypsalo výběrové řízení na post prvního náměstka

Ministr obrany Martin Stropnický

Ministr obrany Martin Stropnický Zdroj: CTK

Ministerstvo obrany vypsalo výběrové řízení na obsazení místa náměstka ministra obrany pro vyzbrojování a akvizice. Informaci zveřejnilo na svých webových stránkách. Nový náměstek by měl na úřad nastoupit od začátku června.

Post prvního náměstka dosud zastává Jiří Borovec. Server Lidovky.cz na začátku dubna http://www.lidovky.cz/na-ministerstvu-obrany-konci-prvni-namestek-borovec-pcs-/zpravy-domov.aspx?c=uvedlA150409_191547_ln_domov_ele, že ve své funkci skončí a zamíří do soukromé sféry. Ministr Martin Stropnický (ANO) podle serveru vybírá jeho nástupce z několika kandidátů, mezi nimiž je i bývalá ředitelka Národního úřadu pro vyzbrojování Jitka Nalevajková.

Výběrové řízení na pozici prvního náměstka úřad zveřejnil dnes. Zájemci se mohou hlásit do 4. května, vítěz by měl nastoupit od 1. června. Kandidát by měl mít prověrku na stupeň tajné nebo potvrzení Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ), že o prověrku požádal.

Protože od 1. července začne platit služební zákon, bude se muset poté vítěz výběrového řízení zúčastnit nové soutěže. Borovec, který byl dříve ředitelem státní společnosti Čepro a výrobním ředitelem ČEZ, nastoupil jako první náměstek ministra obrany v únoru 2014. Na starosti dostal mimo jiné hospodárnost resortu. Od ledna letošního roku pak řídí také sekci vyzbrojování a akvizic.