Mládek má nové náměstky, úřad mu povede místostarosta Čáslavi

Jan Mládek

Jan Mládek Zdroj: Anna Vackova, E15

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) jmenoval tři nové náměstky. Novým náměstkem zodpovědným za vedení úřadu se stal dosavadní místostarosta Čáslavi Jiří Havlíček. Sekci podnikání, ochrany spotřebitele a technické harmonizace bude mít na starosti Karel Novotný, bývalý náměstek primátora Mostu.

Náměstkem pro oblast fondů EU, výzkumu, vývoje a inovací bude od dnešního dne Tomáš Novotný, který působil jako ředitel Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Čechy.

Na ministerstvu průmyslu skončili ve funkcích náměstků Jiří Jirka a Tomáš Hajdušek. Alexandra Rudyšarová, která měla v pozici náměstkyně na starosti sekci fondů EU a sekci strategie mezinárodní konkurenceschopnosti přechází v rámci MPO na jinou funkci.

Na ministerstvu zůstal na pozici náměstka Pavel Šolc, který řídí sekce průmyslu a energetiky, a Milan Hovorka, který má na starosti zahraniční obchod.

Franz na kultuře nebude

Své náměstky oznámil i ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Po již dříve potvrzené první náměstkyni Kateřině Kalistové (ČSSD) a hudebníkovi Miroslavu Rovenském, kterého nominovala KDU-ČSL, bude tým ministrových nejbližších spolupracovníků tvořit René Schreier. Čtvrtou náměstkyní zůstává Anna Matoušková.

Mezi náměstky však chybí skladatel Vladimír Franz, o němž se jako o možném kandidátovi za hnutí ANO dříve mluvilo.