Nečas si vzal bývalou spolupracovnici Nagyovou. Svatba byla na zámku

Spolupracovnice a přítelkyně expremiéra Nečase Jana Nagyová opustila 19. července po pěti týdnech vazební věznici v Ostravě. Na Nagyovou čekal před věznicí Petr Nečas.

Spolupracovnice a přítelkyně expremiéra Nečase Jana Nagyová opustila 19. července po pěti týdnech vazební věznici v Ostravě. Na Nagyovou čekal před věznicí Petr Nečas. Zdroj: ctk

Někdejší předseda vlády a ODS Petr Nečas se dnes po poledni oženil se svou bývalou spolupracovnicí Janou Nagyovou, která čelí obvinění v souvislosti s přidělováním politických trafik a zneužití vojenského zpravodajství.

S předchozí ženou Radkou se Nečas rozvedl po více než 25letém manželství v srpnu. Spolu mají čtyři děti, dvě nezletilé dcery zůstaly v péči matky.

Server IHNed.cz s odvoláním na informace Parlamentních listů uvedl, že Nečas s Nagyovou se vzali na zámku Mcely nedaleko Prahy.

O vztahu Nečase s Nagyovou bulvární tisk spekuloval dlouhou. Letos v lednu Petr a Radka Nečasovi oznámili, že spolu nežijí. Expremiér původně tvrdil, že za rozpadem manželství není vztah s někým jiným. Později vztah s Nagyovou přiznal.

Kauza údajného zneužití Vojenského zpravodajství vedla k pádu Nečasovy vlády a Nečas se vzdal funkce předsedy ODS. K případům kolem Nagyové se kriminalisté dostali při prošetřování podezření na údajnou organizovanou zločinnou skupinu složenou z Iva Rittiga a dalších lobbistů Romana Janouška či Tomáše Hrdličky.

Nagyová původní profesí účetní, se v politice pohybuje od roku 1996, kdy se stala sekretářkou v karlovarském sdružení ODS. S Nečasem začala pracovat po volbách v roce 2006, kdy ji přivedl na ministerstvo práce a sociálních věcí. Když Nečas začal šéfovat vládě, stala se vrchní ředitelkou kabinetu předsedy vlády, kde měla údajně nebývale velkou moc. Místo premiéra přijímala ministry či ředitele státních podniků.

Jana Havligerová: Á, bé, cé, dé, Ištvan přede