Němcová chce vyšetřit, jak uniklo jméno Parkanové

Předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS)

Předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS) Zdroj: ctk

Předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS) bude od policie požadovat vyšetření úniku informace o přípravě trestního stíhání místopředsedkyně dolní parlamentní komory Vlasty Parkanové (TOP 09).

Zlobí se, že zatímco policie do sněmovny poslala pouze avízo, že odpoledne s žádostí o zproštění imunity jednoho z poslanců dorazí do parlamentního sídla, jméno poslankyně se objevilo v médiích. Vyšetření bude žádat od ministra vnitra Jana Kubiceho. O záležitosti již Němcová mluvila s šéfem protikorupční policie Tomášem Martincem, informovalo Rádio Česko. Němcová v tiskovém prohlášení uvedla, že policie odmítla sněmovně sdělit, o čí vydání chce požádat. S informací pak přišel server Aktuálně.cz.

„Já jsem teď mluvila s ředitelem protikorupční policie Martincem. Vytýkám mu tento postup, jestliže předsedkyně sněmovny nemá znát jméno poslance, u kterého policie chce požádat o zbavení imunity, a mezitím to někdo napráská do médií. Tak já žádám důsledné vyšetření, co se vlastně děje, odkud ty úniky pocházejí, protože buď v této zemi bude pořádek, nebo nebude pořádek,“ řekla Němcová Rádiu Česko.