Pavel Bělobrádek se bude znovu ucházet o křeslo šéfa KDU-ČSL

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek Zdroj: ctk

Pavel Bělobrádek
Předseda KDU - ČSL Pavel Bělobrádek může slavit. Jeho strana bude mít po letech zastoupení ve Sněmovně
Pavel Bělobrádek
U nás patří k nejaktivnějším na Twitteru předseda lidovců Pavel Bělobrádek, jehož twety působí bezprostředně a autenticky
Předseda strany Pavel Bělobrádek ve volebním středisku KDU-ČSL v Praze
6
Fotogalerie

Vicepremiér Pavel Bělobrádek se bude příští rok opět ucházet o funkci předsedy KDU-ČSL. Oznámil to na zasedání celostátního výboru strany a následně i na sociální síti Twitter. 

"Kolegům na celostátním výboru jsem oznámil, že se budu příští rok znovu ucházet o post předsedy KDU-ČSL," uvedl bez dalších podrobností.

Bělobrádek vede KDU-ČSL od listopadu 2010, šéfem lidovců byl zvolen už třikrát, naposledy loni v květnu na zlínském sjezdu, kdy dostal od delegátů přes devadesát procent hlasů. 

Strana se pod jeho vedením vrátila do Sněmovny, prosadila se i v letošních krajských volbách a souběžné senátní volby nakonec vyhrála. Příští rok na podzim se budou konat volby sněmovní.

Dlouho nebylo jisté, zda bude Bělobrádek funkci předsedy strany obhajovat. Devětatřicetiletý politik trpí roztroušenou sklerózou a jako jeho nástupce byl zmiňován místopředseda strany a ministr zemědělství Marian Jurečka. Bělobrádek má jako místopředseda vlády na starosti vědu, výzkum a inovace.