Pavel Otto: Ublížený Brabec

zápisník, Pavel Otto

zápisník, Pavel Otto Zdroj: E15

Za výraz politického a občanského kretenismu označil ministr vnitra Milan Chovanec akci odpůrce islámu Martina Konvičky na Staroměstském náměstí. To sedí. Částečně to pochopil i prezident Miloš Zeman, který vzkázal, že se s Konvičkou už na pódiu neobjeví. Něco ale hlavě státu nedošlo. To, že testuje na Hradě trpělivost návštěvníků Prahy i jejích obyvatel, je zhovadilost rovnající se nápadům jihočeského hmyzologa.

Ministra životního prostředí Richarda Brabce naštvalo, že jeho návrh na zvýšení poplatků za spodní vody použila sociální demokracie v předvolebním boji. Její postup označil za pokrytecký a podrazácký. Prý zcepeněl, když inzertní kampaň viděl. Milý pane ministře, až ANO nebude dělat podrazy s policejní reformou nebo s kampaněmi proti politickým soupeřům v partajních novinách, budou se takové nářky lépe poslouchat.

Vláda debatovala o zastropování věku pro odchod do důchodu a zatím se na ničem nedohodla. Dalo se to čekat, protože to už dopředu avizoval ministr financí Andrej Babiš. Podle něho je návrh z dílny ČSSD populistický. To je samozřejmě pravda, jen je úsměvné, že to říká zrovna on. Ale budiž. Uzákonit, aby se chodilo do penze v pětašedesáti, je opravdu nesmysl, když se mimo jiné neví, jestli za nějakých třicet nebo čtyřicet let na důchody vůbec bude. Nejprve by to chtělo reformu. Ale do té se současné koalici zjevně nechce.