Policie prošetřuje Nečase, zda přemlouval poslance VV

Petr Nečas

Petr Nečas Zdroj: ctk

Policisté údajně prověřují předsedu vlády Petra Nečase kvůli možné korupci poslanců. Měl pomáhat Karolíně Peake přetahovat poslance v době krize ve straně Věci veřejné.

Podle trestního oznámení, které bylo na Nečase podáno, se jí mohl dopustit tím, že na jaře přemlouval poslance za Věci veřejné ke vstupu do platformy LIDEM. Informaci jako první zveřejnil server Novinky.cz.

Poslanci z týmu Karolíny Peake ale nátlak ze strany Nečase odmítají.

Karolína Peake: Když na to přijde, umím Bártovi přistřihnout křídla

Veverky se rozprchly a znovu se houfují

Bbyť i jen náznaky, že by v souvislosti se vznikem vládní strany LIDEM vicepremiérky Karolíny Peake jednal nějakým způsobem nelegálně rázně odmítl i premiér.

„Je to natolik absurdní, že celou věc považuji za produkt okurkové sezóny,“ zdůraznil předseda vlády. Dodal, že trestní oznámení nicméně může podat kdokoliv a kvůli čemukoliv. „Nezbývá než se jen ptát, komu tyto hrátky slouží,“ uzavřel premiér Nečas.

Peake k tomu uvedla, že za své kolegy hovořit nemůže, ale ji samotnou se nikdo uplatit nepokusil. Dopis z policie s žádostí o vysvětlení ve věci možné Nečasovy korupce prý nedostala. „Zdá se, že někomu nejde na rozum, jak by někdo mohl z Věcí veřejných odejít zcela zdarma,“ podotkla Peake.