Policie varuje před Tuzemákem značky AB Style

Alkohol

Alkohol Zdroj: Profimedia

Policie varuje před konzumací alkoholu z jednolitrové lahve Tuzemáku, na níž je jako výrobce uvedena firma AB Style z Frýdku-Místku. Lahve jsou neokolkované a jejich obsah může být vysoce toxický.

Lahve s nebezpečným Tuzemákem se mohou vyskytovat v Havířově. Pokud lidé tento alkohol vlastní, měli by ho podle Holčákové neprodleně odevzdat na nejbližším oddělení policie.

„Dosud nebylo žádným způsobem prokázáno, že by se výrobce uvedený na etiketě jakýmkoliv způsobem podílel na výrobě či distribuci závadového alkoholu. Z tohoto důvodu se zabýváme i otázkou případného zneužití jména,“ dodala mluvčí.

Čtěte také:

Kauza metanol se už politizuje: největším viníkem je Kalousek, tvrdí Zaorálek

Vláda zakázala prodej tvrdého alkoholu ve stáncích

V ČR bylo zaznamenáno již 16 úmrtí, které má prokazatelně na svědomí otrava jedovatým metanolem přimíchaným do alkoholických nápojů.Téměř tři desítky lidí mají po požití jedovatéhoho alkoholu vážné zdravotní problémy. Vláda ustavila krizový štáb a schválila plošný zákaz prodeje tvrdého alkoholu ve stáncích. Stovky kontrol alkoholu odhalily mnoho porušení předpisů, zdroj jedovatého alkoholu ale zatím ne.

Litrová lahev Tuzemáku AB StyleLitrová lahev Tuzemáku AB Style | Policie Moravskoslezskeho kraje