Policie zasahuje na krajském úřadě v Olomouci kvůli korupci

Krajský úřad v Olomouckém kraji

Krajský úřad v Olomouckém kraji Zdroj: Profimedia.cz

Na olomouckém krajském úřadě dnes zasahují policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). Zásah se týká podezření z korupce, uvedla ČT. Hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (Piráti a STAN) řekl, že se pozornost policistů soustředí na veřejné zakázky, zřejmě jde o investice v dopravních stavbách. Kraj policistům poskytuje součinnost, řekl Suchánek.

„Města Přerova se vyšetřování netýká, primátor Petr Vrána byl informován a podepsal mlčenlivost,“ potvrdila přítomnost policistů na přerovské radnici její mluvčí Lenka Chalupová. 

Také podle informací z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci se zásah netýká pouze krajského úřadu, policisté podle žalobců zasahují zejména na území Olomouckého kraje, ale i mimo něj, potvrdil náměstek VSZ Radek Bartoš. NCOZ rovněž dělá domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků. Dozor v této trestní věci vykonává státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Vrchní státní zástupce Radim Dragoun řekl, že nyní žádné další informace veřejnosti poskytnout nelze.

Policisté podle hejtmana Suchánka zasahují na krajském úřadu od rána. „Vím o tom, policisté z NCOZ jsou stále tady, ráno mi volali, abych u toho byl. Pro mě je to novinka, poskytujeme součinnost, jakou NCOZ potřebuje. Má se to týkat veřejných zakázek. Je to o investicích, zřejmě o dopravních stavbách, nic konkrétnějšího nevím,“ uvedl hejtman. Dodal, že s jeho osobou zásah kriminalistů na úřadě nemá nic společného.