Praha odstoupila od smlouvy za 234 milionů. Selhala distribuce Listů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: praha.eu

Praha si nechala na základě stížností Pražanů zkontrolovat distribuci Listů hlavního města Prahy. Na základě výsledků kontroly se Rada hlavního města rozhodla s okamžitou platností odstoupit od smlouvy se společností Tardus, která měla na starost obsahové zpracování periodika a právě jeho distribuci. Smlouva byla uzavřena na deset let v celkovém objemu 234 milionů korun.

„Podle smlouvy měla společnost Tardus. měsíčně vytisknout 600 tisíc výtisků Listů a distribuovat patřičný počet do poštovních schránek, kterých je v Praze kolem 550 tisíc.

Z průzkumu distribuce ale vyplynulo, že třetina Pražanů Listy do svých schránek vůbec nedostala. Tím společnost podle nás podstatně porušila smlouvu a Praha si tím zakládá právo okamžitě od smlouvy odstoupit“, uvedl primátor Bohuslav Svoboda, který prý o efektivitě vynakládaných prostředků v tomto případě pochyboval už od začátku.

„Město platilo zřejmě dlouhodobě za věci, které smluvní partner nezajišťoval. Pokud třetina periodika nedojde k adresátům, je to podstatná finanční škoda, kterou podle mého názoru měla řešit už minulá vedení Prahy. Pro nás je i toto důvod plýtvání penězi ukončit,“ dodal primátor.

Kontrola se uskutečnila letos v květnu u 500 náhodně vybraných respondentů v deseti městských částech.

Výpadek v informování občanů vzniklý v důsledku ukončení smlouvy chce město nahradit prostřednictvím webových stránek a dalších moderních prostředků, které jsou prý jsou efektivnější a navíc vyjdou levněji.