Primátor Svoboda pustil do světa dokumenty ke kauze Opencard

Bohuslav Svoboda, ilustrační foto

Bohuslav Svoboda, ilustrační foto Zdroj: ctk

Pražský primátor Bohuslav Svoboda zveřejnil na svém webu dokumenty související s obviněním městských radních v kauze Opencard. Policie je podezírá z porušení povinnosti při správě cizího majetku. Hrozí jim za to až osmileté vězení.

Svoboda na osobní internetové stránky vyvěsil například usnesení o zahájení trestního stíhání nebo stížnost proti tomuto usnesení. „Dokumenty budu postupně doplňovat dle toho, jak se celá věc bude vyvíjet,“ uvedl k tomu primátor.

Nejnovějším dokumentem, který se na webu objevil, je vyrozumění o možnosti nahlédnout do spisu, které Policie České republiky po stížnosti radních umožní v úterý 16. dubna na Obvodním oddělení Čtyři Dvory v Českých Budějovicích.

Primátor Svoboda žádnou chybu radních při zadání zakázky firmě Haguess v jednacím řízení bez uveřejnění nepřipouští. „To je to, co je na celé žalobě špatně, ona neví, za co nás žaluje. Haguess má jako jediný vlastnické právo k duševní myšlence a je také jediný, který může program upravovat. Není žádná jiná firma, se kterou bychom mohli na toto téma jednat,“ sdělil serveru E15.cz Svoboda.

Objednávka právního poradenství – Abbot Legal:

opencardabbot+ by E15online

Zatím poslední trestní oznámení, které v kauze Opencard padlo, podal náměstek pražského primátora Pavel Richter. Vyšetřovatel v případu Opencard Oldřich Hruško podle něj do usnesení o zahájení trestního stíhání pražských radních opsal část vědecké práce jeho syna Martina.

Usnesení o zahájení trestního stíhání:

skenov+ín+ş0002 by E15online

: