Roden podal insolvenční návrh na vydavatelství Story Publishing, požaduje miliony

Karel Roden

Karel Roden Zdroj: Profimedia.cz

Karel Vágner
Karel Roden
Karel Vágner mladší
4
Fotogalerie

Herec Karel Roden podal společně s partnerkou Laurou Čekanovou insolvenční návrh na vydavatelskou společnost Story Publishing spoluzakladatelů Karla Vágnera mladšího a Víta Koldinského. Důvodem je nevyplacená kompenzace za údajně poškozující články na bulvárním webu vipstory.cz, který dříve Story Publishing provozovala. Texty prý „zasahovaly do osobnostních práv“ Rodena a Čekanové. Ti požadují částku převyšující tři a půl milionu korun.

Spor se táhne od 13. října 2015. Tehdy Roden a Čekanová zaslali společnosti předžalobní výzvu požadující kompenzaci tři miliony korun. To společnost Story Publishing odmítla, následovala proto žaloba k obvodnímu soudu. Právě o její úspěch se Roden a Čekanová v insolvenčním návrhu opírají.

V návrhu se dále píše, že na podnět Rodena a Čekanové bylo zahájeno exekuční řízení koncem března tohoto roku. Vymáhaná pohledávka se nakonec vyšplhala až do výše 3 691 543 korun. Roden s Čekanovou se ale peněz nedočkali, proto podali insolvenční návrh včetně návrhu na prohlášení konkursu a zjištění úpadku Story Publishingu.

Koldinský s Karlem Vágnerem mladším se ale od záležitosti distancují. „Společnost Story Publishing není vůbec aktivní, nikdy nebyla a je bez jakýchkoliv aktiv. Tato společnost žádné články nevydávala, nikdy nic neprovozovala. Vůbec nevím, co by měla společného s nějakými texty,“ řekl E15 syn slavného hudebníka. Podobně se vyjádřil také Vít Koldinský.

Bulvární stránky vipstory.cz se ovšem v současnosti zobrazují přidruženě k webu Instory.cz, který provozuje společnost Fruit Factory. Ta většinově patří právě spoluzakladateli Story Publishing Koldinskému, vlastní dvoutřetinový podíl. 

Sdílnější nebyla ani právní zástupkyně Rodena a Čekanové Alena Andruško. „Nemám mandát od klienta o tom vůbec hovořit, velmi se omlouvám,“ vysvětlila.