Šachová exhibice: studentka vypráskala manažery

šachy

šachy

Co mají společného manažeři skupiny ČEZ Jiří Pačovský a Jan Klaus, náměstek generálního ředitele Unicredit Bank ČR Aleš Barabas, generální ředitel Dopravních staveb Brno Vlastimil Chládek, ředitel gymnázia PORG Václav Klaus a generální ředitel EuroAgentur Hotels & Travel Josef Bára? Dostali za vyučenou od devatenáctileté čínské studentky.

Šachová velmistryně Hou Yifan zahájila festival ČEZ CHESS TROPHY 2013 simultánkou proti dvaceti soupeřům, z nichž většina byla vysoce postavenými manažery, a nenápadným stylem a s milým úsměvem je rozdrtila 19 : 1. Remizovat dokázali pouze starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký a analytik Erste Bank Jan Spousta. Všichni ostatní sice prohráli, ale nemají se proč stydět – Hou Yifan je aktuálně druhá nejlepší šachistka světa a v letech 2010 – 2012 byla mistryní světa.

Zítra čeká sympatickou Číňanku další soupeř. Od úterý do pátku se utká v zápase na 4 važné partie s velmistrem Davidem Navarou, nejlepším šachistou České republiky. Diváci se mohou těšit i na výstavu Šachy v heraldice, na kvíz legendárního velmistra Vlastimila Horta a na zajímavé přednášky. Ve středu přiblíží Michael Negele historii a psychologii šachu naslepo a v pátek velmistr Robert Cvek poradí, jak se zlepšovat v šachu. Program začíná v Michnově paláci v Praze na Kampě každý den od 15 hod.